Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Έναν χώρο που δημιουργήσαμε με αγάπη για να αγκαλιάσει όλους εσάς που αναζητάτε ότι πιο ποιοτικό για εσάς και το παιδί σας. Πρόκειται για ένα περιβάλλον ευχάριστο, φιλικό και οικείο που συνδυάζει τη διασκέδαση και το παιχνίδι με την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάπτυξη ικανοτήτων.Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εργαστηρίων, μαθημάτων και δραστηριοτήτων, το παιδί απολαμβάνει τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργίας ενώ παράλληλα μαθαίνει, καλλιεργεί τα συναισθήματά του, κοινωνικοποιείται και αποκτά δεξιότητες που αυξάνουν την αντίληψή του για τον κόσμο γύρω του. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται με την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού μας που αποτελείται από παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, καθηγητές εικαστικών, μουσικής, πληροφορικής οι οποίοι με αγάπη και υπευθυνότητα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε παιδιού.Ανεξάρτητα από τα μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα για ελεύθερο παιχνίδι , πάντα με την επίβλεψη και την φροντίδα έμπειρων παιδαγωγών.

ΕΣΠΑ 2017-2018


Άρχισε η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεως για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ,μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΕΤΑΑ.Επειδή στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου οι ενδιαφερόμενες υποψήφιες ωφελούμενες θα έχουν τη δυνατότητα εντός 15 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 9 Ιουνίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω voucher στον παιδικό σταθμό ΕΣΠΑ της επιλογής τους μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.

Η δράση αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 5 χρόνων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς επίσης παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε αντίστοιχες δομές.

Ειδικότερα ωφελούμενες της δράσης είναι:

Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών. Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους δυνητικά ωφελούμενους.Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού).

Όσον αφορά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ισχύουν τα εξής:

Με ένα παιδί το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ, με δυο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά τις 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία μέχρι 35.000 ευρώ.Να σημειωθεί ότι και φέτος, όπως και πέρυσι, θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις όλων εκείνων που έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ.Τόσο πέρυσι όσο και φέτος η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων εκείνων που έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ. Πέρυσι από τα 92.000 παιδιά που εντάχθηκαν στη δράση, τα 47.000 παιδιά ανήκαν σ΄ αυτήν την κατηγορία.

Επίσης εκτός από την παραπάνω κατηγορία παιδιών, θα ικανοποιηθούν και όλες οι αιτήσεις γονιών με παιδιά ΑΜΕΑ, ανεξαρτήτως εισοδήματος.Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων με τους δικαιούχους, οι αιτούντες μπορούν να προχωρήσουν σε ενστάσεις, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.Κατά συνέπεια οι γονείς θα έχουν εύλογο χρονικό περιθώριο προκειμένου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν.

Οι μητέρες για την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να έχουν:

-την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 - 31/12/2016).

-Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

*Σας περιμένουμε να σας βοηθήσουμε να υποβάλετε την αίτησή σας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

καλοκαιρινό-χειμερινό πρόγραμμα Κ.Δ.Α.Π